Lahden ortodoksinen seurakunta

Lahden ortodoksinen seurakunta on ainoa Etelä-Suomeen perustettu "evakkoseurakunta", joka on aloittanut toimintansa 1.1.1950. Sen alueeseen kuuluvat Päijät-Häme sekä osia Kanta-Hämeestä ja Uudestamaasta. Alueella on viisi kaupunkia: Lahti, Hyvinkää, Heinola, Riihimäki ja Orimattila.

Ortodoksiviesti

Hyvinkään kuoron sivut
Riihimäen Minean sivut
Heinolan Juliana-yhteisö
Valokuvia ortodoksisista tapahtumista: kansio1

 

 

HTML Counter

 

Lahden ortodoksisesa seurakunnassa toimitettiin kristinoppileirin eli kripan päätösliturgia sunnuntaina 3.7. Lahden Pyhän Kolminaisuuden kirkossa. Kirkkokansaa oli paljon. Seurakunnastamme tämänvuotiselle leirille osallistui 12 nuorta.

Haminan, Kotkan, Lahden ja Lappeenrannan seurakunnat järjestivät tänä vuonna yhdessä Valamon kansanopiston kanssa kristinoppileirin kaikille seurakuntien vuonna 2001 syntyneille nuorille. Kaikkiaan kripalle osallistui 41 nuorta.

Kripalla nuoret pääsivät oppimaan ortodoksisen kirkon uskosta ja perinteestä, kokemaan hieman luostarielämää sekä tutustumaan muihin ortodoksinuoriin. Leirin aikana osallistuimme myös luostarin juhlapalveluksiin, jotka toimitti KP metropoliitta Panteleimon yhdessä luostarin ja seurakuntien papiston kanssa. 

Sydämellinen kiitos leirin johtajalle, leirin kanttorille, kaikille ohjaajille, Valamon luostarin igumenille ja veljestölle sekä Kotkan, Haminan ja Lappeenrannan seurakunnille ja Valamon kansanopistolle.

Monia armorikkaita vuosia kaikille kristinoppileirin Valamossa 26.6.-1.7.2016 käyneille nuorille!

LAHDEN ORTODOKSISEN SEURAKUNNAN VIRASTO ON AVOINNA VIIKOLLA 30 (18.-24.7.)

TI-TO KLO 10-13.

KIRKKOHERRA JONAS BERGENSTADIN TAVOITTAA MUINA AIKOINA PUHELIMITSE 0206 100 451 SEKÄ SÄHKÖPOSTITSE jonas.bergenstad@ort.fi.