Lahden ortodoksinen seurakunta

Lahden ortodoksinen seurakunta on ainoa Etelä-Suomeen perustettu "evakkoseurakunta", joka on aloittanut toimintansa 1.1.1950. Sen alueeseen kuuluvat Päijät-Häme sekä osia Kanta-Hämeestä ja Uudestamaasta. Alueella on viisi kaupunkia: Lahti, Hyvinkää, Heinola, Riihimäki ja Orimattila.

Ortodoksiviesti (Lahden seurakuntalehti elokuusta 2014 alkaen)

Hyvinkään kuoron sivut
Riihimäen Minean sivut
Heinolan Juliana-yhteisö

Seurakunnanneuvoston päätökset (12.10)
Seurakunnanvaltuuston kokouksen pöytäkirjat (27.5.)
Sana seurakunnasta -palstalle (päivitetty 9.4.)

Valokuvia ortodoksista tapahtumista: kansio1
 

 

HTML Counter

 

Heinolan Naisyhteisösäätiön toiminnanjohtaja vaihtuu. Tämän johdosta naisyhteisön omat jumalanpalvelukset ovat toistaseksi seuraavasti:

Tiistaisin ja torstaisin iltarukous klo 20.00

Lauantaisin hetkipalvelus klo 10.00.

Seurakunnan toimittamat jumalanpalvelukset toimitetaan jumalanpalvelusohjelman mukaisesti.

Kanttori Tatjana Wileniuksen ohjaama pyhien laulujen hetki järjestetään Mineassa tiistaina 23.9. klo 17 eli tuntia ennen klo 18 alkavaa ehtoopalvelusta. Kuulijoita johdatetaan luonnollisen, hiljaisen ja yksinkertaisen laulun pariin. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille laulutaitoon katsomatta.

Näin Tatjana kertoo illan teemasta:

"Pyhä laulu, rukouslaulu, hiljaisuuden laulu, meditatiivinen laulu, hoitava ääni - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tässä laulussa on kyse äänestä, ihmisestä ja Jumalasta.

Kuuntelemalla ja laulamalla hiljaa luonnollisesti, luonnollisen asteikon mukaan hiljaista ja yksinkertaista ääntä, kuuleminen herkistyy - yksi, yhteinen ääni saa aivan uuden merkityksen.

Laulujen kautta pyrimme rauhoittumaan, puhdistumaan ja tavoittaman hiljaista mielentilaa sekä sydämen hiljaisuutta. Ääni vaikuttaa kehoomme, mieleemme ja henkeemme. Yksinkertaiset vokaaliharjitukset johdattelevat yhden äänen harmoniaan - avaudumme kuuntelemaan äänen resonanssia kehossamme.

Äänen syvä ymmärtäminen ja kokeminen johdattaa meidät varhaiskristillisten laulujen pariin."