Lahden ortodoksinen seurakunta

Lahden ortodoksinen seurakunta on ainoa Etelä-Suomeen perustettu "evakkoseurakunta", joka on aloittanut toimintansa 1.1.1950. Sen alueeseen kuuluvat Päijät-Häme sekä osia Kanta-Hämeestä ja Uudestamaasta. Alueella on viisi kaupunkia: Lahti, Hyvinkää, Heinola, Riihimäki ja Orimattila.

Ortodoksiviesti (Lahden seurakuntalehti elokuusta 2014 alkaen)
ANALOGI-seurakuntalehti

Hyvinkään kuoron sivut
Riihimäen Minean sivut
Heinolan Juliana-yhteisö

Seurakunnanneuvoston päätökset (12.6.)
Seurakunnanvaltuuston kokouksen pöytäkirjat (27.5.)
Sana seurakunnasta -palstalle (päivitetty 9.4.)

Valokuvia ortodoksista tapahtumista: kansio1
 

 

HTML Counter

 

Lahden ortodoksisen seurakunnan uusi lehti Ortodoksiviesti saapuu pian jokaisen seurakuntalaisen kotiin. Syksyn ensimmäinen numero julkaistaan 22.8. Verkossa lehti on luettavissa 26.8.

Uudesta lehdestä löytyy seurakuntamme jumalanpalveluskalenteri sekä muut toiminta- ja tapahtumatiedot. Lisäksi lehti tarjoaa mielenkiintoisia ja monipuolisia artikkeleita ja uutisia kaikista hiippakuntamme seurakunnista sekä muualta maailmasta.

"Ortodoksiviesti on Helsingin hiippakunnan seitsemän seurakunnan jäsenlehti. Vuoden 2014 viidennestä numerosta lähtien mukana ovat Helsingin seurakunnan lisäksi Haminan, Kotkan, Lahden, Lappeenrannan, Tampereen ja Turun ortodoksiset seurakunnat.

Ortodoksiviesti palvelee seurakuntalaisia ja tarjoaa heille tietoa seurakuntien toiminnasta ja tapahtumista sekä tuo esille ortodoksisen maailman asioita ja ilmiöitä myös laajemmin."

Lisätietoa Ortodoksiviestistä sekä lehden verkkoversiot löytyvät täältä.

Seurakunnan kuorot ja toimintapiirit palaavat piakkoin kesätauolta.

Kuorot Lahdessa ja Hyvinkäällä aloittavat harjoitukset jälleen syyskuun ensimmäisellä viikolla. Lisätietoja antavat Lahden kuoron harjoituksista kanttori Petri Huttu, puh. 0206 100 453, pete.huttu@phnet.fi sekä Hyvinkään ja Heinolan kuorojen harjoituksista kanttori Olga Soldatova, puh. 0206 100 454, olga.soldatova@ort.fi.

Toimintapiirit aloittavat syyskautensa syyskuun aikana seurakuntamme eri pyhäköissä.

Seurakunnan toimintapiireistä saa lisätietoa pyhäkköjen ilmoitustauluilta, sähköpostitse osoitteesta lahti@ort.fi, 22.8. alkaen seurakuntalehti Ortodoksiviestistä sekä täältä.