Tampereen ortodoksinen seurakunta

Tervetuloa Tampereen ortodoksisen seurakunnan sivulle! 

Kuva
Kirkkoherranvirasto
Suvantokatu 10, 2. kerros, 33100 Tampere
puh. 0206 100355
tampere(at)ort.fi
Virasto avoinna ti-pe klo 9-13

Virkatodistustilaukset  ja sukuselvitykset lomakkeella
tai ma-pe klo 9-15
puh. 0206 100 203
faksi 0206 100 202
keskusrekisteri(at)ort.fi

 

Tampereen kirkon esittelyvaraukset:
kirkko: puh. 0206 100365 tai
vahtimestari Mika Kangasaho
puh. 0206 100360
mika.kangasaho(at)ort.fi

Kirkko avoinna kesä-elokuussa:
ma-la klo 10-16 ja su klo 12-16

 

Pappien ja kanttorien säännölliset vapaapäivät:
Kirkkoherra Aleksej Sjöberg ja kanttori Jenni Hakkarainen ovat vapaalla torstaina ja perjantaina.
Pastori Heikki Honkamäki ja kanttori Heikki Hattunen ovat vapaalla maanantaina ja tiistaina.
Kirkolliset juhlapäivät ja erityiset työtehtävät voivat aiheuttaa poikkeuksia ja vapaapäivien siirtymistä myöhemmin pidettäviksi.

Seurakuntalehti: Ortodoksiviesti

www.ortodoksiviesti.fi

 

Linkit:

Tampereen ortodoksinen seurakunta toivottaa turvapaikanhakijat tervetulleiksi Suomeen. Toivomme, että seurakuntayhteisömme voi auttaa tulijoita uuden elämän alkuun. Varaudumme tarjoamaan sekä vastaanottovaiheessa tarvittavaa akuuttia apua että pidempiaikaista, kotoutumista edistävää lähimmäistukea.

 

Seurakunnan vapaaehtoistoiminnan koordinoinnista vastaa kanttori Jenni Hakkarainen, joka on sairaslomalla joitakin viikkoja. Jennin töihinpaluuseen saakka seurakuntalaisten toivotaan etsiytyvän oma-aloitteisesti Suomen Punaisen Ristin moniin tarjolla oleviin vapaaehtoistehtäviin.

 

Apua tarvitaan esimerkiksi SPR:n Kalkussa sijaitsevassa logistiikkakeskuksessa. Yleensä keskuksen keskeisin tehtävä on ylläpitää SPR:n katakrtofivalmiusyksiköitä jatkuvassa lähtövalmiudessa. Esimerkiksi Suomesta maailmalle lähetettävät kenttäsairaalat ja katastrofialueille menevät vaateavustukset kulkevat kaikki Kalkun kautta.

 

Viimeisen puolentoista viikon ajan keskuksessa on koottu eri puolilla Suomea sijaitseviin vastaanottokeskuksiin ja hätämajoitusyksiköihin toimitettavia varustepaketteja. Oman henkilöstönsä voimin keskus ei kykene selviytymään massiivisen tavaravirran käsittelystä.


Vapaaehtoisia pakkauslinjastolla.

Seurakunnan ensimmäinen kaksitoistahenkinen vapaaehtoisryhmä kävi Kalkussa torstaina 1.10. pakkaamassa Mikkeliin lähdössä olevia ruokailuväline-, hygienia- ja liinavaatepakkauksia. Yhden henkilön peruspaketti mahtuu yhteen kestokassiin, ja se sisältää asumisen kannalta välttämättömimmät tarvikkeet.

 

Heikommassa asemassa olevien auttaminen on kristityn velvollisuus, mutta se on myös ilon lähde. Kaikki Kalkussa mukana olleet olivat tyytyväisiä saadessaan tehdä konkreettista työtä muiden hyväksi. Yhdessä tekeminen koettiin myös hyväksi tavaksi vahvistaa seurakunnan me-henkeä ja yhteisöllisyyttä. Monet aikoivat paikalle uudelleen jo seuraavana päivänä.

 

Logistiikkakeskuksen toiminnasta vastaa Tanja Lumme-Lahti ja hänet tavoittaa numerosta 040 700 2148. Keskus on avoinna arkisin kello 9-16. Auttamaan voi mennä yksinkin, mutta tehokkainta apua annamme, jos keräämme pieniä ryhmiä ja ilmoitamme tulostamme etukäteen.

 

Tarvetta on myös vaatteiden lajittelijoista. Auttamaan pääsee ottamalla yhteyttä Suomen Punaisen Ristin Hämeen piiriin numeroon 020 701 2770.

 

Osoitteessa www.punainenristi.fi voi liittyä SPR:n jäseneksi, osallistua SPR:n keräyksiin, ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai etsiytyä vapaaehtoisille tarjottuun koulutukseen. Jatkossa tarvitaan esimerkiksi vapaaehtoisystäviä maahanmuuttajille. Tästä työstä kiinnostuneille on tarjolla maksuttomia neljän tunnin kursseja, joille voi ilmoittautua edellä mainitussa osoitteessa.

Punainen Risti

Lisätietoja...

 

Nyt on aika toimia!

Edellisellä kerralla (1.10.) luettiin loppuun Markuksen evankeliumi (luvut 11-16) ja aloitettiin Luukkaan evankeliumi, josta luettiin luvut 1-2.