Blogi: Kotona-päivitys 15062020

Kotona-päivitys 15062020

Kokemuksia ulkona toimitetuista liturgioista

Kuopion ortodoksisessa seurakunnassa on toimitettu kesäkuun alun lievennettyjen ohjeiden jälkeen kaksi liturgiaa ulkona. Toki muitakin palveluksia ja tapahtumia on järjestetty ulkona, mutta ehtoollisjumalanpalveluksen järjestäminen ulkona kirkkokansalle on aiheuttanut lisäpohdinnan käytännön järjestelyistä, ja ennen kaikkea ehtoolliselle pääsyä on odotettu kärsimättömänä.

Ja sen huomasi: Keiteleellä pt. Arseni Konevitsalaisen praasniekassa ja viime sunnuntaina Siilinjärvellä kirkkokansasta huokui ilo jälleennäkemisestä ja Herran Pyhään ehtoolliseen osallistumisesta.

Minulle jäi sellainen kuva, että rajoituksista ja ohjeista huolimatta kaikista tuntui luontevalta toimia kuten valtiovalta ja kirkko ohjeistaa. Tämä on todellisuus nyt ja rukoilemme, että rajoituksia voidaan höllentää ja purkaa hiljalleen. Kaikessa pyrimme noudattamaan annettuja ohjeita niin hyvin kuin osaamme ja kykenemme.

Ensi sunnuntaina toimitetaan liturgia Pyhän Nikolaoksen katedraalin pihalla. Tähän asti sää on ollut suosiollinen, joten toivokaamme että loppuviikoksi ennustettu sade tuo kaivatun hetkellisen piristyksen kuumuuden keskelle vain perjantaipäiväksi.

isä Harri Peiponen