Blogi: Kotona-päivitys 29052020

Kotona-päivitys 29052020

Mikäli eläisimme tavallista toukokuun loppua ja koululaiset jännittäisivät kevätjuhlaa ja kesäloman alkamista, saisimme samalla pelätä suvivirren pannaan asettamisen puolesta, jälleen kerran.

Jyväskylän Kirkkopäivillä muutama vuosi sitten uskonnon roolista, näkymisestä ja hyväksyttävyydestä julkisuudessa ja julkisissa tiloissa olivat keskustelemassa laidasta-laitaan -mielipiteitä kannattavien tahojen edustajat.

Moni uskonnollinen taho on omaksunut ajattelutavan, että seurakunnan pitää jalkautua, olla siellä missä ihmisetkin ovat, eli joka paikassa. Onko tässä menty liikaa toiseen laitaan miettimättä, mennäänkö liian pitkälle, pitääkö kirkon oikeasti olla joka paikassa?

Vaarana on, että joka paikkaan menemisellä ja olemisella kadotetaan helposti evankeliumin julistamisen keskeinen sanoma: sisältö.

Vastavetona tähän ”miksi kirkko ei voi olla kirkko” tai ”palataan olennaiseen” -kannanottoja on esiintynyt aiempaa enemmän, mutta ne eivät ole saaneet juurikaan vastakaikua.

Miksi siis kannattaa, jos ei nyt tukea, niin ainakin suhtautua myönteisesti aineellisesti verovaroin, mutta Pyhän Hengen johdatuksessa toimivaan kirkkoon, Suomessa siis kahteen kirkkoon. Vaikkapa siksi, että valtiovallan ja ammattijärjestöjen tuella ylläpidetään monia sellaisia etuja, joita muualla maailmassa ei ole.

Jälleen kerran on hyvä muistuttaa, että vaikka kuinka joku sanoo, ettei kirkko ole esillä hänen elämässään millään tavalla, niin voi huoletta sanoa, että kirkko on osa kaikkien meidän elämäämme, monella tavoin.

Koronakurimus on osoittanut, että olimmepa missä tahansa, aina jää joku ryhmä ulkopuolelle, joita emme tavoita tai jotka eivät tavoita meitä.

isä Harri Peiponen