Kuopion ja Karjalan hiippakunnan koronaohjeistus kesälle

Kuopion ja Karjalan hiippakunnan koronaohjeistus kesälle

Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja hiippakunnan kirkkoherrat ovat päättäneet sitoutua noudattamaan kirkon yhteisen kriisi- ja valmiusryhmän jo aiemmin antamia ohjeistuksia:

-Pyhäköissä toimitettavat jumalanpalvelukset toimitetaan 31.7. saakka suljetuin ovin ilman kirkkokansaa. Kesäkuun alusta alkaen seurakunnilla on mahdollisuus toimittaa jumalanpalveluksia ulkotiloissa, mikäli palveluksen osallistujamäärästä (enintään 50 henkilöä), riittävistä turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta huolehditaan.

-Esteinä sisätiloissa toimitettaville palveluksille on mm. se, että valtaosa maamme ortodoksisista pyhäköistä on melko pieniä. Niihin ei siis mahdu turvavälit huomioiden paria kymmentä henkeä enempää ja merkittävä osa kirkkomme aktiiviväestöstä kuuluu jo ikänsä puolesta riskiryhmiin,

-Seurakunnissa järjestetään kirkon jäsenistölle mahdollisuuksia osallistua Herran Pyhään Ehtoolliseen ottamalla yhteys papistoon.

-Yöpymisiä sisältävää leiritoimintaa ei järjestetä ja kirkollisten toimitusten (kaste, häät, hautaus) henkilömäärä pidetään mahdollisimman vähäisenä käytettävissä olevan tilan asettamat rajoitukset huomioiden.

-Kaikissa hiippakunnissa valmistaudutaan kesän aikana myös tulevaan. On oletettavaa, että kaikki henkilömääriä ja turvavälejä koskevat rajoitukset eivät poistu vielä elokuussakaan.

-Nyt on siis aika miettiä, kuinka pyhäköissä yhteisesti toimitettavat palvelukset voidaan toteuttaa aikanaan mahdollisimman turvallisesti. Siksi kirkkotiloihin ja seurakuntasaleihin turvaväleillä mahtuvia henkilömääriä kartoitetaan nyt tarkasti.

Metropoliitta Arseni
Hiippakunnan kirkkoherrat