Nyt valtuustoehdokkaaksi!

Uusi Kuopion ortodoksinen seurakunta, joka muodostuu nykyisistä Iisalmen, Kuopion ja Rautalammin seurakunnista aloittaa toimintansa 1.1.2021. Uutta seurakunta varten valitaan uusi valtuuston marraskuussa 2020 toimitettavissa vaaleissa. Vaalialueita on kolme:

  1. Iisalmen vaalialue, valitaan 5 jäsentä, ( Haapajärven, Haapaveden, Iisalmen, Kiuruveden, Kärsämäen, Lapinlahden, Nivalan, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin, Sonkajärven, Vieremän ja Ylivieskan kunnat.)
  2. Kuopion vaalialue, valitaan 14 jäsentä, (Kaavin, Keiteleen, Kuopion, Pielaveden, Siilinjärven ja Tuusniemen kunnat)
  3. Rautalammin vaalialue, valitaan 2 jäsentä, (Hankasalmen, Konneveden, Rautalammin, Suonenjoen, Tervon ja Vesannon kunnat)

Kahdella uuden Kuopion ortodoksisen seurakunnan äänioikeutetulla jäsenellä on oikeus asettaa vaalialueellaan ehdokkaita seurakunnanvaltuustoon. Ehdokasasettelu tapahtuu kirjallisesti. Ehdokasasettelua koskevat asiakirjat on toimitettava Kuopion kirkkoherranvirastoon, Snellmaninkatu 8, 70100 Kuopio tai Iisalmen kirkkoherranvirastoon, Savonkatu 22 L 1, 74100 Iisalmi, viimeistään keskiviikkona 16.9.2020 klo 12 mennessä. Asiakirjassa, jossa on ilmettävä ehdokkaan täydellinen nimi, syntymäaika ja kotikunta, ja joka on vähintään kahden (2) uuden Kuopion ortodoksisen seurakunnan jäsenen allekirjoitettava, saadaan esittää niin montaa ehdokasta kuin kyseiseltä vaalialueelta valitaan jäseniä valtuustoon. Vaalitoimituksessa ei voi enää esittää ehdokkaita.

Voit tulostaa ehdokasasettelulomakkeen tästä: Ehdokasasettelulomake 2020 . Lisäksi lomakkeen saat kirkkoherranvirastosta tai papilta kysymällä.