PÄIVITETYT OHJEET KOSKIEN SEURAKUNTAELÄMÄÄ 17.3.2020

PÄIVITETYT OHJEET KOSKIEN SEURAKUNTAELÄMÄÄ 17.3.2020
 
Valtioneuvoston linjauksen (16.3.2020) ja ortodoksisen kirkollishallituksen päätöksen (17.3.2020) mukaisesti yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään Suomen ortodoksisessa kirkossa toiseen pääsiäispäivään (14.4.2020) saakka.
 
Noudatamme seuraavia ohjeita:
 
Kuopion seurakunnan jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi ilman kirkkokansaa.
 
Kaikki jumalanpalvelukset maakunnassa on peruttu.
 
Seurakunnan jumalanpalveluselämä keskitetään Kuopion Pyhän Nikolaoksen katedraaliin suljettujen ovien taakse ilman kirkkokansaa.
 
Sielunhoidolliset keskustelut pyritään hoitamaan ensisijaisesti puhelimen tai sähköpostin välityksellä.
 
Jumalanpalveluksia voi seurata kirkkokunnan sivuilta www.ort.fi.
Kuopion Pyhän Nikolaoksen katedraalista on tarkoitus lähettää live-lähetys perjantaina 20.3. klo 17 toimitettavasta ennenpyhitettyjen lahjain liturgiasta.
 
Myös muu seurakunnan toiminta (kirkkokahvit, kuorot, kerhot, tiistaiseurat, katekumeenikurssi ym:t opintopiirit jne.) keskeytetään toistaiseksi.
 
Seurakunnan papiston tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse.
 
kirkkoherra, rovasti Timo Honkaselkä: puh. 050 0574443 , sähköposti – timo.honkaselka@ort.fi
 
pastori Otto Laukkarinen, p. 040 527 6247, sähköposti – otto.laukkarinen@ort.fi
 
pastori Harri Peiponen: puh. 050 4119842 , sähköposti – harri.peiponen@ort.fi
 
rovasti Pavel Pugovkin: puh 040 130 7198, sähköposti pavel.pugovkin@ort.fi
 
Kirkkokunnan nettisivuilla on myös keskustelutoiminto, jossa voi esittää erilaisia käytännön kysymyksiä tilanteen tiimoilta sometiimin vastattavaksi.
 
 
Romanian patriarkka Danielin rukous:
 
Rukoilkaamme Herraa! – Herra armahda, Herra armahda, Herra armahda!
 
Herra, meidän Jumalamme, joka olet armosta rikas ja viisaalla kaitsemuksella hallitset elämäämme, kuule rukouksemme, ota vastaan katumuksemme syntiemme tähden, pysäytä uusi tartuntatauti (epidemia), niin kuin kerran lopetit rangaistuksena asettamasi taudin kuningas Daavidin aikana.
 
Sinä, joka olet sielujemme ja ruumiidemme lääkäri, annat parannuksen sairaille nostamalla heidät sairasvuoteiltaan, jotta he voivat ylistää Sinua, armollista Vapahtajaamme, suojele terveitä kaikilta sairauksilta.
 
Siunaa, Herra, ja vahvista sekä suojaa armossasi kaikkia niitä, jotka harjoittavat hyväntekeväisyyttä ja hoitavat sairaita kotonaan, laitoksissa tai sairaaloissa.
 
Poista, oi Herra, kaikki sairaudet ja kärsimykset ihmisten keskuudesta ja opeta meitä arvostamaan elämää ja terveyttä lahjoinasi.
 
Anna meille rauhasi, oi Herra, ja täytä sydämemme järkkymättömällä uskolla suojeluusi, sekä toivolla tukeesi ja rakkaudella Sinua ja lähimmäisiämme kohtaan.
 
Sillä Sinun käsissäsi, oi Herra, on meidän armahtaminen ja pelastaminen, ja siksi me kunniaa ja kiitosta kannamme Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle, nyt aina ja iankaikkisesti.
Aamen.