Rajoitustoimet jatkuvat – kaikki kesän leirit peruttu. Kristinoppileirin toteuttamiseen vaihtoehtoisia tapoja

Kuopion ortodoksinen seurakunta

Rajoitustoimet jatkuvat – kaikki kesän leirit peruttu. Kristinoppileirin toteuttamiseen vaihtoehtoisia tapoja

Hallituksen uusista linjauksista riippumatta Suomen ortodoksisessa kirkossa on päätetty noudattaa kaikkia tällä hetkellä voimassa olevia rajoitustoimia heinäkuun loppuun saakka, mikäli niitä ei ole tarpeen tiukentaa. Tällä päätöksellä suojellaan kirkon jäsenistöä ja turvataan mahdollisimman hyvin seurakuntien toiminnan jatkuvuus.

Hallitus neuvottelee rajoitustoimenpiteistä irtaantumisesta 3. toukokuuta. Mahdolliset rajoitusmääräysten lieventämiset eivät tarkoita, etteikö kontakteja ja kokoontumisia tulisi edelleen välttää tartuntojen rajoittamiseksi.

Kesän aikana ei siis järjestetä kokoontumisia. Esimerkiksi leirejä järjestetään aikaisintaan koulujen syyslomien aikaan. Myöskään perinteisiä praasniekkajuhlia ei kesällä järjestetä. Kristinoppileirit siirtyvät koulujen tulevan lukuvuoden loma-aikoihin, ensi kesään tai ne järjestetään monimuoto-opetuksena.

Kirkollisia toimituksia – esimerkiksi kasteita ja avioliittoon vihkimisiä – on hyvä lykätä edelleen tuonnemmas tai rajata toimituksiin osallistuvien määrä minimiin.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki Kuopion ja Rautalammin ortodoksisten seurakuntien leirit Puroniemessä, mukaan lukien kristinoppileiri, on peruttu. Vaikka heinäkuun leiri onkin peruttu, niin nuorille tarjotaan vaihtoehtoisia tapoja suorittaa kripa tänä vuonna.

– Monelle lapselle ja nuorelle leirikesä on yksi vuoden kohokohdista, mutta nyt on tärkeää noudattaa ohjeita. Vaikka kaikki seurakuntamme kesäleirit on peruttu, niin kristinoppileirille on luvassa vaihtoehtoisia tapoja ja niiden suunnittelua tehdään yhteistyössä seurakuntien ja ONL:n kanssa. Tämä erityislaatuinen aika opettaa meille paljon uutta, näin leirikesä 2021 tulee olemaan entistä ehompi, sanoo lapsi- ja nuorisotyöntekijä Rosa Hartikainen Kuopion ortodoksisesta seurakunnasta.