Srk-valtuuston vaalit lähestyvät – esitä ehdokasta, asetu ehdokkaaksi!

Valtuustovaalit marraskuussa

Ensi vuoden alusta aloittaa toimintansa uusi Kuopion ortodoksinen seurakunta, joka muodostuu nykyisistä Iisalmen, Kuopion ja Rautalammin ortodoksisista seurakunnista. Marraskuussa järjestetään uutta seurakuntaa varten seurakunnanvaltuuston vaalit.

Uuden seurakunnan jäsenmäärä tulee olemaan yli 5000 jäsentä ja siksi ortodoksisesta kirkosta annetun lain mukaan seurakunta on jaettava vaalialueisiin. Kuopion ortodoksisen seurakunnan vaalialueet noudattelevat entisiä seurakuntarajoja.

Seurakunnanvaltuusto on seurakunnan ylin päättävä elin, jonka tehtäviä on mm. hyväksyä seurakunnan talousarvio ja vuosikertomus. Valtuusto myös valitsee seurakunnan keskeiset luottamushenkilöt sekä seurakunnan papit ja kanttorit. Siksi on tärkeää, että valtuustoon saadaan alueellisesti valtuutetut edistämään yhteistä hyvää uudessa seurakunnassa ja että ehdokkaita on joka alueelta riittävästi.

Kahdella seurakunnan äänioikeutetulla jäsenellä on mahdollisuus asettaa omalta alueeltaan ehdokkaita seurakunnanvaltuustoon. Esitys on tehtävä kirjallisesti viimeistään 16.9. klo 12.00 mennessä ja ehdotuksessa tulee olla ehdokkaan hyväksyntä.

Lisätietoja viimeisimmässä Aamun Koiton seurakuntaliitteessä sekä nettisivuilla.

Timo Honkaselkä
Kuopion seurakunnan kirkkoherra
Rautalammin seurakunnan hallinnollinen kirkkoherra