Lahden ortodoksinen seurakunta

Lahden ortodoksinen seurakunta on ainoa Etelä-Suomeen perustettu "evakkoseurakunta", joka on aloittanut toimintansa 1.1.1950. Sen alueeseen kuuluvat Päijät-Häme sekä osia Kanta-Hämeestä ja Uudestamaasta. Alueella on viisi kaupunkia: Lahti, Hyvinkää, Heinola, Riihimäki ja Orimattila.

Ortodoksiviesti

Riihimäen Minean sivut
Heinolan Juliana-yhteisö
Valokuvia ortodoksisista tapahtumista: kansio1

 

 

HTML Counter

 

Haminan, Kotkan ja Lahden ortodoksiset seurakunnat hakevat leirinohjaajia kesän kristinoppileirille, joka järjestetään kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa 1.-8.7.2017. Ohjaajien ja leirin johdon työ alkaa 30.6.2017.

Mikäli olet kiinnostunut ohjaajan tehtävistä, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sekä ansioluettelo leirinjohtaja Tuomas Artturi Hirvoselle osoitteeseen tuomasart@gmail.com.

Hakuaika päättyy 16.4.2017.

Leirinohjaajilta edellytetään ONL:n tai oman seurakunnan leirinohjaajakoulutusta sekä oma kripa tulee olla käytynä. Lisäksi suosittelemme osallistumista ONL:n leirinohjaajan jatkokoulutukseen toukokuussa. Kokemus leirinohjaajan työstä katsotaan luonnollisesti eduksi.

Lisätietoja antavat Tuomas Artturi Hirvonen (tuomasart@gmail.com) sekä kirkkoherra Jonas Bergenstad (jonas.bergenstad@ort.fi).

Torstai-iltana 16.2. suuren paaston kynnyksellä Mineassa vieteään Tuhlaajapojan paluujuhlaa kuvien ja juhlakattauksen äärellä. Kuvat ovat printtejä monien Tuhlaajapoika-aiheesta inspiroituneiden taiteilijoiden maalauksista ja piirustuksista keskiajalta nykyaikaan. 

 

Minean ovet avautuvat 16.2. klo 17 ja näyttelyn ja tarjoilupöydän siunaus on klo 18. Sen jälkeen Meri-Helga Mantere esittelee näyttelyn ja johdattaa keskusteluun kuvista sekä Uuden Testamentin kertomuksesta ja sen tulkinnasta. Näyttelyyn voi tutustua palvelusten yhteydessä sekä maaliskuussa myös lauantaisin klo 12–14. Tervetuloa!