Avoimia työpaikkoja

24.4 - 24.5

Kuopion ortodoksisessa seurakunnassa on haettavana venäjänkielisen papin työsopimussuhteinen toimi. Määräaikainen toimi on kolmivuotinen (2017–2019) ja se on Karjalan hiippakuntien seurakuntien yhteinen. Toimen sijoituspaikka on Kuopio.

Venäjänkielisen papin toimen kelpoisuusehdot ovat ortodoksisen kirkkojärjestyksen mukaiset. Seurakunnan papin tehtävässä olevalla tulee olla papin vihkimyksen lisäksi 1) ortodoksisen teologian koulutusohjelmassa teologin suuntautumisvaihtoehdossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto; tai 2) muu teologian ylempi korkeakoulututkinto täydennettynä piispainkokouksen hyväksymillä ortodoksisen teologian opinnoilla; tai 3) Suomen ortodoksisessa pappisseminaarissa suoritettu pappiskandidaatin tutkinto (132 §).

Kirkkojärjestyksen mukaan ortodoksisen kirkon pappeus perustuu kanoneissa määrättyihin edellytyksiin ja sakramentaaliseen vihkimykseen (2 §).

Palkkauksessa toimi kuuluu vaativuusryhmään IV. Ortodoksisen kirkon palveluksessa olevan papin yleiset velvollisuudet on määritelty laissa (109 §).

Venäjänkielisen papin toimen määräaikaisuuden perusteena on tässä vaiheessa kolmeksi vuodeksi myönnetty rahoitus.

Hakemukset tulee osoittaa Karjalan hiippakuntaan arkkipiispa Leolle (Karjalankatu 1, 70110 Kuopio, karjalan.hiippakunta@ort.fi) 24. toukokuuta 2017 mennessä.

Toimi tulee ottaa vastaan 1.8.2017 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja kirkkoherra Timo Honkaselkä, puh. 0500 574 443, kuopio@ort.fi

Kuva: Martti Markoff

24.4.2017

24.4 - 8.5

Helsingin ortodoksisen seurakunnan seurakuntasalille Helsingissä haetaan kokoaikaista seurakuntasalinemäntää.
Tehtäviin kuuluu kokoustarjoilut, ateriasuunnittelu, tilaukset ja hankinnat, ruuanlaitto sekä keittiötilojen hygieniasta sekä seurakuntasalin siisteydestä vastaaminen.

Seurakuntasalinemäntä vastaa myös jokaviikkoisesta diakoniaruokailusta. Työhön sisältyy myös ruokahuoltotehtävät muissa tapahtumissa ja juhlissa sekä tarvittaessa seurakunnan muissa toimintatiloissa. Lisäksi seurakuntasalin varaus- ja laskutustoimintaan osallistuminen salia vuokrattaessa ulkopuolisille tahoille, sekä muut esimiehen määräämät tehtävät.

Henkilö toimii tiiviissä yhteistyössä seurakunnan kasvatustoimen, diakonian ja seurakunnan muun toiminnan kanssa. Hän toimii seurakunnan kiinteistöpäällikön alaisuudessa.

Edellytämme ortodoksisen perinteen tuntemusta sekä kokin koulutusta ja kokemusta vastaavista tehtävistä, mieluiten seurakunnassa, toiminnan suunnittelusta ja taloudellisesta vastuusta. Odotamme hakijalta näkemystä toiminnan kehittämisestä, joustavuutta ja ahkeruutta sekä suomenkielen taitoa. Erityisiä referenssejä ja/tai erikoistumisalueita/-taitoja peruskokin taitoihin arvostetaan. Hygieniapassi ja ajokortti ovat välttämättömiä työn hoitamiseen.

Seurakuntasalinemännän valitsee Helsingin ortodoksisen seurakunnanneuvosto. Tehtävässä noudatetaan koeaikaa. Palkkaus on kirkon työehtosopimuksen vaativuusryhmän I mukainen.

Hakemus tehtävään on toimitettava viimeistään 8.5.2017 klo 16.00 osoitteeseen hakemukset.helsinki@ort.fi.

Lisätietoja tehtävästä antaa kiinteistöpäällikkö Leena Mätäsniemi 2.5. ja 5.5. klo 12 - 14 puhelimitse
040 353 8325 tai leena.matasniemi@ort.fi

Helsingin ortodoksinen seurakunta

24.4.2017