Pyhän piispa Platonin ritarikunnan II luokan kaulamitali metropoliitta Ambrosiukselle

Ajankohtaista | 12.01.2017

Kunniamerkin myönsi Viron ortodoksinen kirkko päämiehensä, Tallinnan ja koko Viron metropoliitan päätöksellä.

Viron ortodoksinen kirkko on myöntänyt päämiehensä Tallinnan ja koko Viron metropoliitta Stefanoksen päätöksellä Helsingin metropoliitta Ambrosiukselle Pyhän piispa Platonin ritarikunnan II luokan kaulamitalin. 

Metropoliitta Stefanos luovutti mitalin metropoliitta Ambrosiukselle 12. tammikuuta Kristuksen kirkastumisen kirkossa Tallinnassa. Metropoliitta Ambrosius piti Pyhän marttyyripiispa Platonin muistoksi toimitetussa palveluksessa opetuspuheen.

Vuonna 1922 perustetun ritarikunnan kunniamerkkejä on kolme luokkaa: I lk:n rintaristi, II lk:n kaulamitali ja III lk:n rintamitali. Niillä on palkittu sekä maallikoita että papistoa uskollisesta palveluksesta Jumalan kunniaksi ja Viron kirkon hyväksi. 
Suomalaisista ritarikunnan III lk:n kunniamerkin ovat aiemmin saaneet mm. Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo, professori Pekka Häyry, Viron ortodoksisen kirkon ystävyysseuran puheenjohtajana toiminut rovasti Timo Lehmuskoski ja seuran pitkäaikainen taloudenhoitaja Heli Witting, rovasti Heikki Huttunen ja metropoliitta Ambrosius.
Suomalaisista Pyhän Platonin II lk:n kunniamerkin on aiemmin saanut Nikean metropoliitta Johannes.
Kuvat: Viron ortodoksinen kirkko
12.1.2017