Nuorisotyön synergiaa yli Atlantin

Ajankohtaista | 16.06.2017

Suomen ortodoksisen kirkon yhteistyö Amerikan ortodoksisen kirkon kanssa syvenee.

Arkkipiispa Leo, Davis Lucs ja Jaso Pössi

Amerikan ortodoksisen kirkon (Orthodox Church of America, OCA) nuorisoasioiden koordinaattori David Lucs vieraili Joensuussa 6.–11.6. järjestetyssä kansainvälisessä kirkkomusiikkikonferenssissa.

Viikon aikana järjestyi myös tilaisuus keskustella Suomen ortodoksisen kirkon ja Amerikan ortodoksisen kirkon nuorisotyötä koskevasta yhteistyöstä.

Amerikan ortodoksisen kirkon päämies, metropoliitta Tiihon ja arkkipiispa Leo allekirjoittivat sopimuksen kirkkojen välisen yhteistyön syventämisestä metropoliitta Tiihonin vieraillessa Suomessa helmikuussa 2016.

– Nyt pääsimme keskustelemaan jo aivan konkreettisista yhteistyömuodoista, iloitsee Lucsin kanssa neuvotellut Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n järjestösihteeri, diakoni Jaso Pössi.

Aiemmin kirkkojen välinen yhteistyö on liittynyt lähes yksinomaan opiskelijavaihtoon. Nyt keskustellaan mm. yhdessä tuotettavista printti- ja verkkomateriaaleista, nuorisotapaamisista, kesäleireistä, diakoniahankkeista ja koulutusohjelmista.

– Läntisessä kulttuuripiirissä elävinä ortodoksisina kirkkoina meillä on yhteinen vastuu lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kasvattamisessa kohti kypsää ja viisasta aikuisuutta kirkon jäseninä, toteaa David Lucs.

Suunnittelutapaamisen jälkeen keskustelukumppanit tapasivat arkkipiispa Leon ja kertoivat esiin nousseista ideoista. Työ jatkuu tulevina viikkoina ja kuukausina erilaisten pilottiprojektien suunnittelulla.

– Transatlanttisen ortodoksisen nuorisotyön tarina on juuri alkanut, totesi David Lucs innostuneena.

Kuva: ONL ry