Vieraita Konstantinopolista

Ajankohtaista | 12.07.2017

Ekumeenisen patriarkaatin nuorisodelegaatio vierailee Suomessa 18.–24. heinäkuuta.

Viime vuosina toteutuneet nuorisovierailut Suomen ja Konstantinopolin välillä saavat jatkoa tänäkin kesänä. Ekumeenisen patriarkka Bartolomeoksen matkaan lähettämä seitsenhenkinen nuorisodelegaatio vierailee Suomessa 18.–24. heinäkuuta. Ryhmän vierailuisäntänä toimii ONL ry:n järjestösihteeri Jaso Pössi.

Delegaatio saapuu Helsinkiin tiistaina 18.7. ja matkustaa heti suoraan Joensuuhun. Keskiviikkona seurue vierailee Kuopiossa ja tapaa arkkipiispa Leon. Samalla nuoret tutustuvat RIISAn perusnäyttelyyn ja Pyhän Nikolaoksen katedraaliin.

Torstaina ryhmä tutustuu Joensuun kirkollisiin kohteisiin: Pyhän Nikolaoksen kirkkoon, Pyhän ristin kappeliin, Ortodoksisen seminaarin kirkkoon ja Ortodoksiseen kulttuurikeskukseen. Illan päätteeksi ohjelmassa on illanvietto joensuulaisnuorten kanssa. Perjantaina ryhmä vierailee Valamon ja Lintulan luostareissa ja lauantaina Sikrenvaaran leirikeskuksessa, jossa on meneillään kristinoppileiri. Illan päätteeksi ryhmä matkustaa Helsinkiin.

Sunnuntaina 23.7. delegaatio osallistuu liturgiaan Uspenskin katedraalissa ja tapaa kirkkoherra Markku Salmisen. Vierailu päättyy käyntiin Linnanmäellä.