Ortodoksinen kulttuuriperintömme –seminaari Valamossa 18.–20.8.

Tapahtuma | 17.07.2017
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Asiantuntijoina mm. museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet, Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson ja Joensuun piispa Arseni.

Kuva alttarista

Valamon opistossa järjestetään 18.–20.8. kulttuurin ja taiteen ammattilaisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille suunnattu seminaari, jossa käsitellään monipuolisesti ortodoksista kulttuuriperintöä. Tapahtuma juhlistaa samalla Suomen itsenäisyyden juhlavuotta ja 60-vuotiasta ortodoksista kirkkomuseota RIISAa.

Ortodoksinen kulttuuriperintö rakentuu rikkaasta jumalanpalveluselämästä ja kirkkomusiikista, kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta esineellisestä perinnöstä sekä tapakulttuurista arjessa ja juhlassa. Sen tavoitteellisia välittäjiä ovat ortodoksiset seurakunnat, luostarit ja eri organisaatiot.

Seminaarissa ortodoksista kulttuuriperintöä peilataan monipuolisesti näkökulmina historia, nykypäivä ja tulevaisuus. Asiantuntijapuheenvuoroista vastaavat Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet, Ateneumin museonjohtaja Susanna Pettersson, Joensuun piispa Arseni, museonjohtaja Teresa Töntsi ja Valamon opiston rehtori Katja Kareinen. Kirkkomusiikin osalta puhuja on vielä varmistamatta.

Seminaarin hinta on majoitusvaihtoehdosta riippuen 199–172 euroa. Ateriapaketti (52 euroa) on lunastettavissa Trapesasta. Hinta sisältää ohjelmaan merkityt ateriat.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteella kurssit@valamo.fi tai puhelimitse numeroon 017 570 0140.

Lisätietoa: http://www.valamo.fi/ortodoksinen-usko-ja-elämäntapa/event/826-ortodoksinen-kulttuuriperintömme.html#kurssiohjelma