Trapesan uudet tilat käyttöön 14.8.

Ajankohtaista | 11.08.2017

Filoksenia ry:n ylläpitämä kohtauspaikka löytyy nyt Espoon rautatieasemalta.

Kolme ihmistä kuvassa

Monikulttuurinen kohtauspaikka Trapesa on muuttanut kesän aikana Espoon rautatieaseman toisen kerroksen asemasillalle osoitteeseen Kirkkojärventie 1.

Uudet tilat otetaan käyttöön 14. elokuuta, jolloin tilassa on tarjolla kakkukahvit kello 14–17. Samana iltana Trapesan tiloissa sijaitsevassa Pyhien mirhantuojien kappelissa toimitetaan vigilia kello 18.

Avajaisviikolla voi tutustua myös Trapesassa järjestettävään suomen kielen opetukseen. Suomen kielen opettajat esittelevät syyskauden opetusta tiistaina ja torstaina kello 10.

Sosiaali- ja terveysalan toimijana Trapesa on matalan kynnyksen paikka, josta löytyy apua, välittämistä ja ystävyyttä. Sen taustavoima on Espoossa jo 20 vuotta toiminut Filoksenia ry, joka edistää kulttuurienvälistä suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa. Yhdistyksen säännöllisiä rahoittajia ovat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA, Espoon kaupunki ja Helsingin ortodoksinen seurakunta. 

– Trapesassa on kaikille maahanmuuttajille tarkoitettu maksuton maahanmuuttajien neuvontapalvelu. Neuvojat palvelevat maahanmuuttajia, jotka tarvitsevat kielellistä ja/tai kulttuurista tukea asumiseen, opiskeluun, työelämään ja viranomaisasiointiin liittyvissä kysymyksissä, kertoo Trapesan toimintaa johtava Raisa Lindroos.   

Kaikki ovat tervetulleita Trapesaan oppimaan, keskustelemaan ja harrastamaan.

– Olemme kaikki espoolaisia, olivatpa juuremme missä tahansa – Ilomantsissa, Marseillessa tai Mosulissa. Trapesan tavoitteena on palvella maahanmuuttajia ja edistää samalla eri kulttuurien ja uskontojen avointa vuoropuhelua ja rentoa rinnakkain eloa, tiivistää Lindroos.

Itsenäisyytemme juhlavuoden aikana Trapesassa voi syventyä suomalaiseen kulttuuriin, historiaan ja elämäntapaan niin suomalaisten kesken kuin monikulttuurisestikin. 

– Juhlamme ovat luonteeltaan kansainvälisiä ja niissä yhdistyy parhaita puolia Trapesan erilaisista yhteisöistä ja lahjakkuuksista, kertoo Lindroos.

Trapesa on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–16.30.

Lisätietoja www.trapesa.com ja info@trapesa.com.

Teksti: Maria Hattunen

Kuva: Filoksenia ry