Kanttorikuorojen yhteiskonsertti Uspenskissa 13.11.

Tapahtuma | 08.11.2017
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Idän ja lännen kohtaaminen -konsertilla juhlistetaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä.

Suomen Ortodoksinen Kanttorikuoro ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanttoreista koostuva Suomen Kanttorikuoro - Chorus Cantorum Finlandiae ovat tänä syksynä järjestäneet historian ensimmäisen yhteisen konserttisarjan Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Kuopiossa ja Joensuussa järjestettyjä konsertteja seuraa vielä kolmas, Helsingissä Uspenskin katedraalissa maanantaina 13.11. järjestettävä konsertti.

Kuorot laulavat konsertissa yhdessä sekä läntistä että itäistä perinnettä edustavaa kirkkomusiikkia. Molemmat kuorot esiintyvät myös erikseen. Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Leonid Bashmakov, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Knut Nystedt, Juhani Komulainen, Heikki Hattunen, Janne Salmenkangas ja Aleksi Suikkanen.

Konserteissa kantaesitetään kaksi tätä projektia varten sävellettyä teosta: ortodoksisen kanttorin Heikki Hattusen Te kaikki, jotka olette Kristukseen kastettuja (Gal. 3:27) ja evankelis-luterilaisen kirkon kanttori Janne Salmenkankaan Kristus, Jumalan Karitsa.

Suomen Ortodoksista Kanttorikuoroa johtaa Rita Varonen ja Suomen Kanttorikuoroa Kari Turunen. Molemmat lukeutuvat Suomen tunnetuimpien kuoronjohtajien ja kuoronjohdon opettajien joukkoon ja Suomen Kuoronjohtajayhdistys on vuorollaan valinnut molemmat Vuoden kuoronjohtajiksi.

Suomen Kanttorikuoro - Chorus Cantorum Finlandiae ja Suomen Ortodoksinen Kanttorikuoro: Idän ja lännen kohtaaminen Uspenskin katedraalissa maanantaina 13.11. klo 18. Vapaa pääsy, käsiohjelma 15 euroa.