Timo Ruottisen sävellyskonsertti Joensuussa 29.11.

Tapahtuma | 24.11.2017
Tapahtuma alkaa
Tapahtuma päättyy

Johannes Teologin Laulajat kunnioittaa säveltäjä Timo Ruottista laulamalla kokonaisen konsertin tämän tuotantoa.

Itä-Suomen yliopiston kirkkomusiikin opiskelijoista ja kirkkomuusikoista koostuva kuoro Johannes Teologin Laulajat järjestää keskiviikkona 29.11. kello 18 Joensuun evankelis-luterilaisessa kirkossa Timo Ruottisen sävellyskonsertin. Konsertti on ensimmäinen, jonka musiikki on kokonaisuudessaan Timo Ruottisen käsialaa ja siinä kuullaan useiden teosten kantaesityksiä. Konserttiin on vapaa pääsy.

Tamperelainen Timo Ruottinen on pitkän linjan musiikkimies, joka tunnetaan kenties parhaiten suomalaisen musiikkiteollisuuden parista. Hän toimi aikoinaan muun muassa Tampere-talon talousjohtajana. Monet ovat tutustuneet häneen levy-yhtiö Alba Recordsin kautta: toimittuaan pitkään perustamansa yhtiön toimitusjohtajana hän jäi yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi pari vuotta sitten.

Ruottinen tunnetaan myös monipuolisesta muusikkoudesta viihdemusiikin parissa, mutta harvemmat tietävät, että hän on varsin tuottelias ortodoksisen musiikin säveltäjä.

Vuosikymmenten aikana Ruottinen on säveltänyt lukuisia erillisiä veisuja ortodoksisiin jumalanpalveluksiin. Useimmat niistä on ajateltu selkeästi liturgista käyttöä varten.

– Ruottisen tuotannon erityisenä tyylipiirteenä ovat muun muassa raikkaat, pehmeät muunnesoinnut, jotka limittyvät kauniisti perinteiseen kuoroharmoniaan. Monilla sävellyksillä on lisäksi alkuperä kirkon musiikillisessa traditiossa kuten bysanttilaisessa ja slaavilaisessa perinteessä, toteaa Johannes Teologin Laulajia johtava diakoni Petri Nykänen.

Johannes Teologin Laulajat Joensuun evankelis-luterilaisessa kirkossa keskiviikkona 29.11. kello 18. Johtaa Petri Nykänen. Vapaa pääsy.