Bursan metropoliitta Elpidoforos Amerikan arkkipiispaksi

Ajankohtaista | 11.05.2019

Ekumeenisen patriarkaatin Pyhä Synodi teki valinnan lauantaina 11.5.2019.

Ekumeenisen patriarkaatin Pyhä Synodi on valinnut yksimielisesti Bursan metropoliitta Elpidoforoksen Amerikan kreikkalaisortodoksisen arkkihiippakunnan (GOA) arkkipiispaksi. Metropoliitta Elpidoforos seuraa tehtävässä Amerikan arkkipiispa Demetriosta, joka erosi tehtävästään aiemmin tässä kuussa.

Metropoliitta Elpidoforos on syntynyt Istanbulissa vuonna 1967. Hän on toiminut vuodesta 2011 Halkin saarella sijaitsevan Pyhän Kolminaisuuden luostarin ja teologisen koulun johtajana sekä apulaisprofessorina Tessalonikissa.

Metropoliitta Elpidoforos on oppiarvoltaan teologian tohtori. Hän on opiskellut teologiaa mm. Tessalonikissa, Bonnissa ja Damaskoksessa. Diakoniksi hänet on vihitty vuonna 1994 ja papiksi vuonna 2005. Samana vuonna hänelle myönnettiin myös arkkimandriitan arvo.

Metropoliitta on työskennellyt Ekumeenisen patriarkaatin Pyhän Synodin kirjurina vuodesta 1994, sihteerinä vuodesta 1995 ja pääsihteerinä vuodesta 2005.

Ekumeenisen patriarkaatin alaisuudessa toimivaan Amerikan kreikkalaisortodoksiseen arkkihiippakuntaan kuuluu nykyisin noin 1,5 miljoonaa jäsentä. Heitä palvelee noin 800 papiston jäsentä yhteensä 540:ssä seurakunnassa.