Uusi seurakuntasali Hankoon lahjoitusvaroin

Ajankohtaista | 24.06.2020

Hangon kirkon ystävät ry:n lahjoitus kattaa sekä työn suunnittelun että toteutuksen.

Helsingin ortodoksisen seurakunnan neuvosto on hyväksynyt yksimielisesti Hangon kirkon ystävät ry:n lahjoituksen Pyhien apostolienvertaisten Vladimir Kiovalaisen ja Magdalan Marian kirkon uuden seurakuntasalin rakentamiseen.

Kyseessä on noin 400 000 euron arvoinen lahjoitus, jolla parannetaan merkittävästi tänä kesänä 125-vuotisjuhlaansa viettävän kirkon tilakapasiteettia ja pyhäkköyhteisön toimintamahdollisuuksia.

Kirkon pihapiirissä sijaitsevan vanhan seurakuntasalin tilalle rakennetaan monikäyttöinen uudisrakennus, johon sisältyy myös majoitustila esimerkiksi vierailevaa pappia tai kanttoria varten. Saliin tulee maalämpö, johon myös kirkko voidaan haluttaessa liittää myöhemmin.

Helsingin seurakunnan sivuilla julkaistussa uutisessa kirkkoherra Markku Salminen iloitsee lahjoituksesta ja sen hyväksymisestä.

– Kyseessä on poikkeuksellinen lahjoitus, sillä se ei edellytä seurakunnalta taloudellista panosta, ja sisältää niin työn suunnittelun kuin sen toteutuksenkin. Seurakunnalle rakennetaan toiminnallisia tiloja, ja saamme lahjana myös työn toteutuksen. Arvostan tätä suuresti ja toivotan lahjoittajille Jumalan siunausta elämässään.

Uuden seurakuntasalin rakentaminen on tarkoitus käynnistää alkusuksyllä.