Muistutus: korona-ajan jumalanpalveluselämää kartoittava kysely käynnissä

Ajankohtaista | 26.06.2020

Vastaamalla sähköiseen kyselyyn 30.6. mennessä voit osallistua seurakuntien toiminnan kehittämiseen ja arvokkaan tutkimustiedon keräämiseen.

Striimi tekeillä Tampereen kirkossa

Koronaepidemia on vaikuttanut monin tavoin kirkon jumalanpalveluselämään ja muuhun toimintaan. Epidemian rajoittamistoimet ovat kannustaneet seurakuntia kehittämään uudenlaisia käytäntöjä ja toimintamalleja. Striimatut jumalanpalvelukset ovat osoittautuneet suosituiksi. Niiden kautta on mahdollista seurata jumalanpalveluksia tilanteessa, jossa niihin osallistuminen ei ole mahdollista paikan päällä.

Jumalanpalvelusten striimaaminen ja esimerkiksi ehtoollisen jakamista koskevat erikoisjärjestelyt ovat muuttaneet kokemusta seurakunnan toimintaan osallistumisesta.   

Suomen ortodoksinen kirkko yhdessä Itä-Suomen yliopiston teologian osaston tutkijoiden kanssa kerää nyt tietoa kokemuksista jumalanpalvelus- ja rukouselämästä koronaepidemian aikana. Vastaamalla sähköiseen kyselyyn voit osallistua seurakuntien toiminnan kehittämiseen ja arvokkaan tutkimustiedon keräämiseen. Vastaaminen kyselyyn kestää noin 10–15 minuuttia.

Voit osallistua kyselyyn 30.6.2020 saakka täällä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/26076/lomake.html

Tietoa kerättävien tietojen käsittelystä saat tutkimuksen tietosuojaselosteesta (liitteenä pdf-muodossa).

Kuva: Maria Hattunen. Verkkolähetys tekeillä Tampereella Pyhän Aleksanteri Nevskin ja pyhän Nikolaoksen kirkossa huhtikuussa 2020.

Liitetiedostot