Valamo toivottaa vieraat tervetulleiksi

Ajankohtaista | 30.06.2020

Luostarin vieraspalvelut ovat avoinna ja myös Valamon opistoon ehtii vielä kesäaikana uutta oppimaan.

Valamon pääkirkko

Valamon luostarin kesäsesonki on nyt täydessä käynnissä ja vieraita palvellaan sen mukaisesti aamusta pitkälle iltaan.

Ravintola Trapesa on avoinna joka päivä klo 7.30–21. Noutopöytä on tarjolla kello 11-19 ja ruokalista päivitetään joka päivä luostarin Facebook -sivulle. Suosittu ja täyttävä valamolainen teepöytä on katettuna taas 1.7 alkaen kello 18–20.30.

Vastaanotto ja myymälät ovat avoinna päivittäin kello 9–20. Näyttely, museo ja molemmat kirkot ovat avoinna kello 10-17, sunnuntaisin ja juhlapäivinä kello 12-17.

Heinäkuun alusta alkaen pääsee taas majoittumaan myös vierasmajoihin, jotka olivat alkukesän suljettuina epidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Luostariopastuksia ei kesällä 2020 järjestetä ja myös risteilytoiminta on tämän kesän tauolla. Luostarin jumalanpalvelukset toimitetaan päivittäin jumalanpalveluskalenterin mukaisesti.

Valamon kulttuurikeskuksen vaihtuva näyttely on nimeltään Luostarin Puutarhassa. Luostarit ovat olleet kautta vuosisatojen tunnettuja kauniista puutarhoistaan. Kaikissa luostareissa on jonkinlainen puutarha, vaikka pienikin. Puutarhoissa on kasvatettu hedelmäpuiden lisäksi niin hyötykasveja, yrttejä lääkinnällisiin tarpeisiin kuin myös koristepuita ja -pensaita sekä tietysti monenlaisia kukkia. Parhaimmillaan luostarin puutarha voi heijastaa paratiisin kauneutta. Se on paikka rukoukseen, hiljentymiseen ja esteettisiin elämyksiin. Luostarin puutarhassa-näyttely esittelee suomalaisten nykytaiteilijoiden aiheeseen liittyviä taideteoksia. Näyttelyn on koonnut Liisa Heikkilä-Palo.

Valamon opisto toimii normaaliin tapaan. Kaikki toteutettavat kurssit löytyvät Valamon nettisivuilta valamon opisto/tulevat kurssit (https://valamo.fi/valamon-opisto/tulevat-kurssit). Vielä ehtii ilmoittautua vaikka elokuussa järjestettäville kursseille. Tulossa mm. Valamolaiset kilvoittelijat (3.-5.8.2020), Itkuvirrestä äänellä itkuun (2.-5.8.2020), Minäkuva maalaten ja valokuvaten (6.-9.8.2020) ja Bli bekant med ortodoxin (10.-14.8.2020). Kesäaikaan järjestetään myös ikonimaalaus- ja taidekursseja.

Luostarin veljestö ja henkilöstö toivottavat kesävieraat lämpimästi tervetulleiksi.

Kuva: Martinus Markoff