Aika puhua naisiin kohdistuvasta väkivallasta

Ajankohtaista | 24.11.2020

25.11. vietetään YK:n kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi – Filantropia ry:n verkkokeskustelussa pureudutaan aiheeseen.

Kirkon kansainvälisen diakonian ja lähetystyön järjestö Filantropia ry:n Aika puhua -sarjassa ollaan keskiviikkona 25.11. yhteiskunnallisesti tärkeän aiheen äärellä.

Tämänkertaisen keskustelukokonaisuuden taustalla on Valamon opistolla syyskuussa pidetty työseminaari, jossa puhuttiin naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja epäasiallisesta kohtelusta. Viikonlopun aikana syntyi monta ideaa, miten edistää keskustelua. Yksi niistä oli verkossa järjestettävä keskustelunaloitus. Verkkolähetyksen ajankohdaksi muotoutui 25. marraskuuta, joka on YK:n Kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

Verkkolähetyksen aloittaa professori Johanna Niemi Turun yliopistosta avaamalla Istanbulin sopimuksen ja erityisesti artikla 12:n sisältöä väkivallan ehkäisemiseksi. Toisessa puheenvuorossa kuullaan TT Ari Koposen yhteenveto Maailman elämän edestä -asiakirjan sisällöstä ja millaisia kohtia sieltä voi nostaa keskusteluun naisten asemasta puhuttaessa. Lisäksi kuulemme kommenttipuheenvuoron edellisiin liittyen TT Eeva Raunistola-Juutiselta.

Lähetyksen toisessa osiossa keskustelijat tuovat eri näkökulmia päivän teemaan ja yksi puhujista on tutkija Talvikki Ahonen Itä-Suomen yliopistosta. Lisäksi keskustelijaksi on tulossa pitkän linjan ortodoksi, kirkkolaulaja ja feministi Tiina Hynninen-Lahdenperä sekä pastori Petri Korhonen.

Lähetyksiin osallistutaan Zoom-alustalla ja keskusteluosioon voi kirjoittaa kysymyksiä ja kommentteja puhujille. 25.11. lähetyksen osoite on https://zoom.us/j/92258172965. Ohjelman tekemistä tukee Agricola opintokeskus.

Ilmoittautumislinkki Zoom -tapahtumaan: https://filantropia.fi/turvallisesti-kirkossa-aika-puhua-naisten-kohtelusta/