Ortodoksinen teologia kiinnosti yhteishaussa

Ajankohtaista | 01.04.2021

Teologian kandidaatin ja maisterin opintoihin yhteensä yli 70 hakijaa, joista ensisijaisia hakijoita lähes 40.

Kuvituskuva Raamatusta ja kahvikupista

Kevään yhteishaku päättyi kuluneella viikolla. Yleiradio on julkaissut yhteishakukoneen, joka kertoo eri korkeakoulujen aloituspaikkojen ja hakijoiden määrät.

Tiedot perustuvat Opetushallituksen (OPH) tietokantaan. Kone näyttää tietosuojasyistä vain ne kevään korkeakoulujen yhteishaussa mukana olleet koulutukset, joihin oli viisi ensisijaista hakijaa tai enemmän. Niin ikään tietosuojasyistä koneessa näkyvät hakijamäärät on pyöristetty lähimpänä olevaan kolmella jaolliseen lukuun.

Eniten hakijoita (42) oli teologin suuntautumisvaihtoehtoon. Näistä hakijoista 18 oli ensisijaisia hakijoita. Aloituspaikkoja on 12. Suuntautumisvaihtoehtoon oli mahdollista pyrkiä myös aiemmin suoritettujen opintojen nojalla – tällaisia ensisijaisia hakijoita oli kuusi. Väyläopintojen kautta voitaisiin ottaa sisään 28 uutta opiskelijaa.

Aloituspaikkoihin nähden eniten haettiin opetusalan suuntautumisvaihtoehtoon. Aloituspaikkoja on kolme ja hakijoita 18, heistä ensisijaisia hakijoita kuusi.

Kirkkomusiikin suuntautumisvaihtoehtoon oli yhteensä 12 hakijaa, joista 9 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja on kymmenen.

Opetusalalle hakevista osa kutsutaan pistemäärän perusteella soveltuvuuskokeeseen (1 päivä ajalla 16.–18.6.2021) ja kirkkomusiikkiin hakevat suorittavat musiikkikokeen 27.4.2021.

Ne hakijat, jotka eivät hae korkeakouluun ensimmäistä kertaa tai Avoimen yliopiston väylän kautta, osallistuvat 3.5.–2.6. järjestettävälle etävalintakurssille.

Korkeakoulut julkistavat tiedot valintojen tuloksista viimeistään 9.7.2021.