Ohjelmallinen kesäpäivä Lintulan luostarissa

Ajankohtaista | 23.07.2021

Pyhän Paraskevan päivää (26.7.) juhlistetaan luostarissa ristisaatolla, vedenpyhityksellä ja Uspenie -kvartetin konsertilla.

Tienviitta tsasounalle

Maanantaina 26.7. Heinävedellä sijaitsevassa Lintulan luostarissa vierailevilla on mahdollisuus osallistua neitsytmarttyyri Paraskeva Roomalaisen muistopäivän viettoon ja Uspenie -kvartetin konserttiin.

Ristisaatto pyhän Paraskevan tsasounalle lähtee luostarin pääkirkolta kello 12. Tsasounalla järven rannassa toimitetaan vedenpyhitys.

Ristisaaton käveltävä matka ei ole liian pitkä lastenkaan kanssa kuljettavaksi, mutta liikuntaesteisille metsäpolut ovat liian haastavaa maastoa. Osa seurueesta voi siis halutessaan odotella vaikka kahviossa, joka on avoinna kello 10–16. Myös matkamuistomyymälä palvelee kello 10–17.

Uspenie -kvartetin konsertti alkaa kirkossa kello 14. Konsertissa kuullaan kirkkoveisuja, pyhiinvaeltajien lauluja sekä suomalaisia kesälauluja.

Konserttiliput maksavat 20 euroa ja tuotto menee luostarin hyväksi. Koska lippuja on saatavilla rajoitetusti, omat liput kannattaa varata etukäteen joko sähköpostitse (lintula.konsertti@gmail.com) tai puhelimitse arkisin klo 16 jälkeen (040 5554702 / Maria Matsi). Lippujen lunastus alkaa kirkon alulassa klo 13 ja ne voi maksaa vain käteisellä.

Kuva: Martinus Markoff