Kirkon työntekijät koolle Joensuuhun 27.–28.9.

Ajankohtaista | 26.08.2021

Koulutuspäivien ohjelmaan on sisällytetty myös valinnanvaraa ja etäosallistuminenkin on mahdollista. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 9.9. saakka.

Kirkon työntekijöille järjestetään syyskuussa yhteiset koulutuspäivät. Tarjolla on mielenkiintoisia luentoja, yhdessäoloa ja juhlaa. Päivien aikana kuullaan ajankohtaisia alustuksia, perehdytään keskustelukulttuurin kehittämiseen sekä tietenkin rukoillaan ja aterioidaan yhdessä.

Millaisessa ympäristössä kirkko tosiasiassa toimii tänä päivänä? Tähän kysymykseen uppoudutaan, kun dosentti ja tutkija Jyri Komulainen kirkon tutkimuskeskuksesta luennoi suomalaisesta uskontokentästä.

Maanantaina osallistujilla on mahdollisuus valita mieluista tekemistä. Iltapäivällä Jyri Komulainen luennoi ekumeenisesta teologiasta ja nykypäivän haasteista. Valittavana on myös bussiretki Sonkajanrannan pyhän profeetta Hannan kirkkoon. Retkellä voi tutustua pyhän marttyyri ja tunnustaja Johanneksen historiaan ja asuinympäristöön. Lisäksi kanttoreilla ja laulajilla on mahdollisuus omaan kokoontumiseen ja musiikkipainotteiseen ohjelmaan.

Tiistaina työstetään koko kirkkoa koskevaa tärkeää asiaa, kun aiheena on kirkon sisäisen keskustelukulttuurin kehittäminen. Kuinka voimme vahvistaa kirkon keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luoda turvallisia keskusteluympäristöjä? Työskentelyssä hyödynnetään Erätauko-menetelmää (www.eratauko.fi).

Osa syyspäivien ohjelmasta myös striimataan, joten koulutukseen on mahdollista osallistua etänäkin (ks. striimattavat osuudet ohjelmasta). Myös etäosallistujien tulee ilmoittautua saadakseen tapahtumalinkin! Etäosallistumisesta ei peritä osallistumismaksua.

Syyspäivien osallistumismaksu on 50 euroa ja se sisältää ohjelman ja ruokailut (OPL:n opiskelijajäsenet 15 euroa, Kirkon Alat ry:n opiskelija- ja eläkeläisjäsenille sekä työttömille jäsenille ilmainen). Ilmoittautumiset osoitteella annakaisa.onatsu@ort.fi 9.9. mennessä mieluusti kootusti seurakunnittain/työpaikoittain.

Ohjelma

Su 26.9.

20.00 Akatistos ja iltatee (koulutuspäivät alkavat varsinaisesti maanantaiaamuna, mutta jo sunnuntai-illaksi paikalle ehtiville on järjestetty pientä ohjelmaa ja mahdollisuus tuttujen kohtaamiseen.)

Ma 27.9.

9.00 Päivien avaus, esipaimenet (S = myös striimattuna)

  • yliopiston tervehdys
  • työnantajan puheenvuoro
  • ammattiliiton puheenvuoro
  • kysymyksiä, keskustelua

10.45 Jyri Komulainen: Suomalaisen uskontokentän muutokset (S)

12.30 Lounas

  • 14.00 Vaihtoehtoiset ohjelmat:
  • Jyri Komulaisen luento: Ekumeenisen teologian lähteitä ajan haasteissa (S)
  • retki Sonkajanrantaan
  • kanttorien ja laulajien oma ohjelma (S)

17.00 Ehtoopalvelus

18.00 Juhlaillallinen ja vuoden työntekijän julkistaminen

Ti 28.9.

9.00 Liturgia, pyhän Nikolaoksen kirkko

11.00 Lounas

12.00 Keskustelukulttuurin kehittäminen, Erätauko-säätiö (päiväkahvit n. klo 14) (S, johdanto-osa)

  • keskustelun purku
  • tapahtuman päätössanat

16.00 OKT ry:n vuosikokous