Valamon opiston vuosi 2022 on katettu

Ajankohtaista | 15.09.2021

Koko tarjonta löytyy opiston verkkosivuilta ja ilmoittautuminen on käynnissä.

Ikonimaalari työssään

Valamon opisto on julkaissut kurssivalikoimansa ensi vuodelle. Tarjonnassa korostuvat opiston toiminnan keskeisimmät painopisteet eli ikonimaalaus ja ortodoksinen usko ja elämäntapa. Ohjelmassa on myös monenlaisia taiteeseen, kulttuuriin ja kädentaitoihin liittyviä kursseja.

Opiston painettu esite saapuu postissa niille aiemmille kurssilaisille, jotka ovat antaneet markkinointiluvan. Koko tarjonta löytyy myös opiston verkkosivuilta.

Opisto toimii ortodoksisessa hengessä mutta toiminta on avointa kaikille. Valamossa on helppo olla ja opiskella, pääsyvaatimuksia tai korkeaa kynnystä ei ole. Riittää, että osallistuja haluaa elää hetken ortodoksisen luostarin arjessa ja juhlassa sen tapoja kunnioittaen.

Huippuopetusta ja tukea nuorten ikonimaalaukseen

Osa kursseista täyttyy nopeasti, joten jos tarjonnasta löytyy joku todella kiinnostava kurssi, niin ilmoittautua kannattaa jo nyt.

Yksi alkuvuoden odotetuimmista kokonaisuuksista on 4.–6.2. järjestettävä ikonimaalauksen hengellinen seminaari ja siihen kytkeytyvä ikonimaalauksen mestarikurssi 4.–16.2.2022. Näille kursseille saapuu opettajaksi kreikkalaisen maailman tunnetuimpiin kuuluva ikonimaalari, pappismunkki Luukas Ksenofontoslainen pyhältä Athosvuorelta. Hengelliseen seminaariin voi osallistua myös osallistumatta mestarikurssillle.

Nuorille ikonimaalareille on erityisen hyviä uutisia. Vuonna 2022 alle 30-vuotiaat ikonikursseille osallistuvat saavat kurssimaksusta 40 prosentin alennuksen. Tällä opisto haluaa tukea nuorten ikonimaalausharrastusta ja suomalaisen ikonimaalauksen kenttää.

Opisto tarjoaa vuosittain myös 10 vapaaoppilaspaikkaa, jotka myönnetään vapaamuotoisen ja perustelut sisältävän hakemuksen perusteella. Osassa kursseista on puolestaan normaalia halvempi hinta, koska niihin kohdennetaan kirkon avustusta.

Katso koko tarjonta: https://valamo.fi/valamon-opisto/tulevat-kurssit

Teksti: Maria Hattunen
Kuva: Raija Kanninen