Kokoontumisten rajoitukset palasivat Helsingin hiippakuntaan

Ajankohtaista | 08.12.2021

Koronapassia ei oteta käyttöön jumalanpalveluksissa, mutta se antaa turvaa seurakuntien muissa kokoontumisissa.

Helsingin ortodoksisen hiippakunnan koronatiimi on Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leon johdolla päättänyt, että kaikissa hiippakunnan seurakunnissa noudatetaan toistaiseksi aluehallintovirastojen tuoreiden, tartuntatautilain pykälään 58 perustuvien päätösten mukaisia kokoontumisrajoituksia ja kahden metrin turvavälejä. Rajoitukset ovat voimassa kaikissa seurakuntien tiloissa ja kaikessa toiminnassa: jumalanpalveluksissa, pyhissä toimituksissa ja muussa seurakunnan toiminnassa (esimerkiksi kirkkokahvit, kerhot, leirit, konsertit). 

Kokoontumisrajoituksista voidaan poiketa vain koronapassia käyttämällä. Tilaisuuksissa, joissa edellytetään koronapassia, koronapassi ja henkilöllisyystodistus tarkastetaan tilaisuuteen tulijalta heti ovella. Tästä säännöstä poikkeuksen tekevät alle 16-vuotiaat lapset, joita koronapassin esittämisvelvoite ei koske.

Jumalanpalveluksissa tai kirkollisissa toimituksissa (esimerkiksi kasteet tai hautaukset) koronapassia ei käytetä, vaan osallistujieen turvallisuudesta huolehditaan turvavälein ja maskein. 

Varsinais-Suomen osalta AVI:n päätös kokoontumisrajoituksista kestää 16.12.2021 saakka. Päijät-Hämeessä kokoontumisrajoitus kestää 26.12.2021 saakka. Uudellamaalla ja Etelä-Karjalassa kokoontumisrajoitus kestää 31.12.2021 saakka.

Oulun hiippakunnan koronatiimi on linjannut hiippakunnan toimista seuraavasti: https://ort.fi/uutishuone/2021-12-01/oulun-hiippakunnan-koronatiimi-kokoontui

Kuopion ja Karjalan hiippakunnan koronatiimi kokoontuu seuraavan kerran 16.12.2021.