Pohjois-Suomen ortodoksinen seurakunta syntyy 1.1.2022

Ajankohtaista | 29.12.2021

Oulun, Lapin ja Kajaanin ortodoksiset seurakunnat yhdistyvät vuoden vaihtuessa Pohjois-Suomen ortodoksiseksi seurakunnaksi. 

Rukoushetki tunturin laella

Suomen ortodoksisen kirkon seurakuntien määrä putoaa vuoden vaihtuessa tusinasta kymmeneen, kun Oulun, Lapin ja Kajaanin ortodoksiset seurakunnat liittyvät yhteen. Uudessa Pohjois-Suomen ortodoksisessa seurakunnassa on noin 4 500 jäsentä. Muutoksen jälkeen Oulun ortodoksiseen hiippakuntaan kuuluu kaksi seurakuntaa: Tampere ja Pohjois-Suomi. Helsingin hiippakuntaan kuuluu kolme ja Kuopion ja Karjalan hiippakuntaan viisi seurakuntaa.

Seurakunnan keskuspaikka on Oulu ja kirkkoherrana toimii rovasti Marko Patronen. Nykyiset Lapin ja Kajaanin seurakunnat muuttuvat Lapin ja Kainuun kappeliseurakunniksi. 

Muutoksella ei ole käytännössä vaikutusta seurakuntien henkilöstöön eli tutut työntekijät jatkavat tehtävissään kaikilla alueilla myös yhdistymisen jälkeen.

Pohjois-Suomen ortodoksiselle seurakunnalle on marraskuussa valittu seurakunnanvaltuusto, jossa on edustajia kaikkien yhdistyvien seurakuntien alueilta. (https://ort.fi/uutishuone/2021-11-22/pohjois-suomen-ortodoksisen-seurakunnan-valtuusto-valittu)

Pohjois-Suomen seurakunnan uusi sähköpostiosoite pohjoinen@ort.fi tulee käyttöön vuoden 2022 aikana. Siihen asti käytössä ovat Oulun, Lapin ja Kajaanin seurakuntien vanhat sähköpostiosoitteet.

Lapin ja Kainuun kappeliseurakuntien omat sivustot löytyvät jatkossa myös Pohjois-Suomen ortodoksisen seurakunnan sivuilta, joiden osoite on vielä toistaiseksi www.oosrk.fi

Kuva: Lapin ortodoksinen seurakunta