Ekumeeninen rukousviikko 18.–25.1.

Ajankohtaista | 18.01.2022

Vuoden teema on ”Näimme hänen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä.”

Ekumeenista rukousviikkoa vietetään jälleen eri puolilla maailmaa tuttuun aikaan tammikuun loppupuoliskolla. Yli satavuotias kampanjaviikko on vakiinnuttanut Suomessakin asemansa jo kauan sitten. Viikon aikana seurakunnissa kokoonnutaan erilaisiin ekumeenisiin tilaisuuksiin – tarjolla on yleensä esimerkiksi kirkko- ja rukousvaelluksia sekä konsertteja. Tänä vuonna koronarajoitukset vaikuttavat varmasti monien paikallisten tapahtumien toteutukseen.

Vuoden 2022 rukousviikon aineiston on valmistellut Lähi-idän kirkkojen neuvosto ja vuoden teema kuuluu suomeksi Näimme hänen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä. (Matteus 2:2).

Lähi-idän kristityt ovat valinneet tämän vuoden rukousviikon teemaksi idästä nousseen tähden. Syitä valinnalle on monia. Vaikka monet lännen kristityt juhlivat joulua, juhlivat monet idän kristityt edelleen suurempana juhlana joulua vanhempaa loppiaista, jolloin Jumalan pelastus paljastettiin kansakunnille Betlehemissä ja Jordanilla. Keskittyminen teofaniaan (Jumalan ilmestymiseen, loppiaiseen) on omalla tavallaan aarre, jonka Lähi-idän kristityt voivat tarjoa veljilleen ja sisarilleen eri puolilla maailmaa.

Rukousviikon aineiston suomeksi tuottaa Suomen Ekumeeninen Neuvosto. Aineisto löytyy SENin omilta sivuilta.