Uspenskin katedraalikuoro konsertoi Helsingissä ja Jyväskylässä

Ajankohtaista | 08.04.2022

Maximilian Steinbergin teos Strastnaja sedmitsa - Piinaviikko kuullaan Uspenskissa 8.4. kello 19 ja Taulumäen kirkossa sunnuntaina 10.4. kello 18.

Uspenskin katedraalikuoro esittää venäläisen Maximilian Steinbergin (1883-1946) teoksen Strastnaja sedmitsa - Piinaviikko perjantaina Uspenskin katedraalissa ja sunnuntaina Taulumäen kirkossa Jyväskylässä. Jyväskylän konsertti on osa laajempaa Jyväskylän Pääsiäinen -taidefestivaalia.

11-osainen laaja kuoroteos on sävelletty suuren viikon jumalanpalvelusteksteihin vanhoja venäläisiä rospev-melodioita (znamenni, kiovalainen, bulgarialainen) hyödyntäen. Steinberg oli Nikolai Rimski-Korsakovin oppilas sekä sittemmin myös vävy. Hän kuuluu ortodoksisen kirkkomusiikin säveltäjänä ns.moskovalaisen koulukunnan suurten mestarien – Rahmaninovin, Gretshaninovin ja Tshesnokovin – rinnalle. Teos esitetään kirkkoslaavin kielellä.

Konserteissa laulavat soolo-osuuksia Natalia Vinogradova, Olga Rinne, Jarmo Lehto, Elia Pietarinen ja Rikhard Dahlström. Uspenskin katedraalikuoroa johtaa dir.cant. Varvara Merras-Häyrynen.

Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10€.