Vihkimyksiä Lintulan ja Valamon luostareissa

Ajankohtaista | 12.04.2022

Pelasta, Herra, palvelijasi nunna Siluana ja munkki Rafael!

Vasemmalla munkki Rafael ja oikealla nunna Siluana

Lintulan luostarissa vuodesta 2002 saakka kilvoitellut ja vuonna 2006 viitankantajaksi vihitty sisar Juliana (Niemelä) vihittiin nunnaksi torstaina 7. huhtikuuta nimellä nunna Siluana. Porilaissyntyinen äiti Siluana on aloittanut luostarielämän vuonna 2001 Krysopigin luostarissa. Hänen kuuliaisuustehtäviään ovat tällä hetkellä mm. kaikki Lintulan luostarin tietotekniikkaan liittyvät asiat. Autonkuljettajana hän hoitaa lisäksi lukemattomia välttämättömiä ostos- ja kuljetusmatkoja. 

Valamon luostarissa vihittiin puolestaan sunnuntaina 10.4. munkiksi veli Mikael (Oiva Emil Mikaeli Lappi), joka sai vihkimisen yhteydessä nimen munkki Rafael. Lapualla syntynyt munkki Rafael on asunut pitkiä jaksoja Iso-Britanniassa ja jonkin aikaa myös Venäjällä. Hän aloitti kilvoituksensa Valamossa nelisen vuotta sitten. Kuuliaisuustehtäviin lukeutuvat esimerkiksi luostarin sihteerin tehtävät. Toisena suurena kuuliaisuustehtäväkokonaisuutena ovat maataloustyöt, mm. lampaiden hoitaminen. Kirkossa hän on usein lukijana.

Nunna Siluana huolehtii Lintulassa myös lintujen talviruokinnasta ja luostarin kahden kissan hyvinvoinnista. Munkki Rafael tekee Valamossa mm. maataloustyötä. Kuvat: Lintulan luostari ja Grigorij Torkel.