Ortodoksisten pappien liiton opintopäivät Konstantinopolissa helmikuussa

Ajankohtaista | 07.12.2022

Pappien liitto haluaa vahvistaa hyvää yhteyttä Ekumeenisen patriarkaatin kanssa.

Ortodoksisten pappien liitto järjestää opintopäivät Konstantinopolissa 13.–16.2.2023. Järjestämällä opintopäivät Konstantinopolissa pappien liitto haluaa vahvistaa hyvää yhteyttä Konstantinopolin Ekumeenisen patriarkaatin kanssa. 

Opintopäivien ohjelmassa on Hänen Pyhyytensä Konstantinopolin ekumeeniseen patriarkan Bartolomeoksen tapaamisen lisäksi muun muassa tutustuminen paikalliseen seurakuntaan sekä vierailu Halkin teologisella koululla ja tutustumista kaupungin historiallisiin kohteisiin.    

Vierailun yhteydessä pappien liitto etsii uusia yhteistoiminnan muotoja patriarkaattimme kirkkojen ja seurakuntien kanssa. Hyvän yhteyden vaalimiseksi ja vahvistamiseksi Pappien liiton on tarkoitus jatkossa myös kutsua liiton opintopäiville osallistuja jostakin patriarkaattimme kirkosta tai seurakunnasta.  

Liiton jäsenille on lähetetty ilmoittautumisohjeet alkuviikosta ja opintopäiville on tullut jo mukavasti ilmoittautumisia. Myös esipaimeniamme on lähdössä johdattamaan  joukkoamme äitikirkkomme keskuksessa. Opintopäiville voi ilmoittautua 12.12. saakka.    

Ilmoittautumiset ja lisätietoja pappien liiton puheenjohtaja Jaakko Vainiolta: p. 0400 178 744 tai jaakko.vainio@ort.fi  

Teksti: OPL:n hallitus