Väitöstilaisuus Joensuussa 9.12.

Ajankohtaista | 07.12.2022

TM Harri Huovisen tutkimus on keskittynyt Kyrillos Jerusalemilaisen, Basileios Kesarealaisen ja Johannes Krysostomoksen kirjallisen tuotannon tutkimukseen.

TM Harri Huovisen systemaattisen teologian ja patristiikan alaan kuuluva väitöskirja Images Of Divine Participation: A Reappraisal of Fourth Century Views on Church Membership tarkastetaan perjantaina 9.12. Itä-Suomen yliopiston filosofisessa tiedekunnassa. 

Tutkimuksen pääkysymykset voi tiivistää Huovisen mukaan seuraavasti: Mitä kirkon jäsenyys varsinaisessa mielessä on? Mitä se merkitsee yksilön ja yhteisön kannalta? 

Väitöstilaisuus alkaa Joensuun kampuksen Aurora -rakennuksen AU100 -auditoriossa kello 12. Vastaväittäjänä tilaisuudessa toimii professori Cyril Hovorun (Teologiska Högskolan Stockholm) ja kustoksena professori Serafim Seppälä (Itä-Suomen yliopisto). 

Tilaisuutta voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä. Linkki tapahtumaan: https://www.uef.fi/fi/tapahtuma/tm-harri-huovinen-systemaattinen-teologia-ja-patristiikka-joensuu

Voit lukea väittelijän haastattelun Aamun Koitosta: https://aamunkoitto.fi/arki-ihmiset/papista-ponomariksi-kirkkoisien-johdatuksessa