Seurakunnissa iloitaan uusista kirkon jäsenistä

Ajankohtaista | 30.03.2023

Vaikka kirkkoon voi liittyä ympäri vuoden, niin pääsiäistä edeltävä viikonvaihde on monin paikoin se ajankohta, jolloin katekumeeniopetukseen osallistuneet voidellaan kirkon jäseniksi.

Ortodoksisen kirkon jäsenyys kiinnostaa monia. Seurakunnissa onkin siksi jatkuva valmius ottaa vastaan uusia ortodoksisuuteen tutustuvia ihmisiä. Monissa seurakunnissa opetus tapahtuu katekumeenikurssin tai ortodoksiapiirin nimellä. Ellei ryhmäopetusta ole tarjolla, papisto ohjaa kirkkoa lähestyviä henkilökohtaisesti. Ohjauksen tavoitteena on tarjota liittyvälle perustiedot ortodoksisen kirkon opetuksesta, jumalanpalveluselämästä ja ortodoksisesta elämäntavasta.

Kirkkoon liittymisprosessin voi aloittaa koska tahansa. Joidenkin kohdalla päätöksen kypsyminen voi viedä vuosia – jopa vuosikymmeniä – mutta monet liittyvät kirkkoon myös huomattavasti lyhyemmän, esimerkiksi syksystä kevääseen kestäneen katekumeeniajan jälkeen. 

Pääsiäistä edeltävät viikot ovat varsinkin ryhmäopetusta tarjoavissa seurakunnissa perinteisesti vilkasta kirkkoon liittämisten aikaa. Näin tänäkin vuonna. Lasaruksen lauantaina ja palmusunnuntaina kirkkoon liitetään yhteensä toistasataa uutta jäsentä. 

Millainen kokemus katekumeeniaika on kirkkoon liittyvälle? Mikä ortodoksisessa perinteessä yllätti ja mitä uudet jäsenet kirkolta odottavat? Voit lukea aiheesta lisää Aamun Koitosta: https://aamunkoitto.fi/ajassa/katekumeenien-kirkkoon-liittyminen-lahestyy-ortodoksinen-usko-iloista-ja-armollista 

Monia armorikkaita vuosia!