RIISAn Vastavoimia -näyttelyn luentosarja jatkuu verkossa

Ajankohtaista | 13.09.2023

Museon amanuenssi Ilona Pelgonen puhuu 30.9. klo 13 otsikolla Viha ja vastenmielisyys - Neuvostoliiton uskonnonvastaisen propagandan piirteitä 1920–30-luvulla.

Luennon mainosjuliste

Vastavoimia -luentosarja valottaa Suomen ortodoksisen kirkkomuseo RIISAn näyttelyn teemoja 1900-luvun neuvostoliittolaisesta uskonnonvastaisesta propagandasta ja ortodoksisen kirkon historiasta ateistisessa valtiossa suomalaisten opiskelijoiden silmin.

Syyskauden avaavalla luennolla käsitellään uskonnonvastaista propagandaa Neuvostoliitossa 1920–30-luvulla, jolloin väkivalta ja vaino kirkkoa kohtaan oli huipussaan. Tuon ajan julisteet olivat aggressiivisia, koska niiden tavoitteena oli herättää vihaa ja vastenmielisyyttä uskontoa kohtaan. Jopa ortodoksisten ikonien kuvakieli valjastettiin uskonnonvastaisen propagandan käyttöön.

Kirkkomuseo RIISAn amanuenssi Ilona Pelgosen luento Viha ja vastenmielisyys - Neuvostoliiton uskonnonvastaisen propagandan piirteitä 1920–30-luvulla järjestetään verkkoluentona ja pääsymaksun (10€) voi maksaa osoitteessa https://www.pikkubysantti.fi/product/669.

Linkki luentoon lähetetään ennen luentoa tilauksen yhteydessä ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.