Leirinohjaajiien peruskurssi 2.–4.2.2024

Ajankohtaista | 16.11.2023

Kurssin käyneillä nuorilla on mahdollisuus työllistyä seurakuntien ja/tai ONL ry:n järjestämille leireille. 

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry järjestää 2.–4.4.2024 leirinohjaajien peruskurssin yhteistyössä Tampereen ortodoksisen seurakunnan kanssa. Kurssipaikka on Näsijärven rannalla sijaitseva AitO -toimintakeskus. Kurssin johtaja on Annakaisa Onatsu. Kouluttajina toimii joukko kokeneita ohjaajia, sekä Tampereen seurakunnan työntekijöitä.

Kristinoppileirin käyneille ja leirinohjaajaksi aikoville suunnattu kurssi antaa perusvalmiudet toimia ohjaajana (ortodoksisella) leirillä ja se onkin edellytyksenä ohjaajantöille useimmissa seurakunnissa samoin kuin ONL:n leireillä.

Kurssiin liittyy pieniä ennakkotehtäviä. Tehtävät lähetetään ilmoittautuneille joulukuun alkupuolella ja sen jälkeen ilmoittautuneille mahdollisimman pian ilmoittautumisen tultua perille. Jos ennakkotehtäviä ei kuulu, niitä voi pyytää Annakaisa Onatsulta (annakaisa.onatsu@ort.fi). Jo etukäteen kannattaa tutustua Leirinohjaajan eväsreppu 1 -materiaaliin.

Kurssille ilmoittaudutaan 15.1. mennessä nettilomakkeella, tai lähettämällä vastaavat tiedot sähköpostilla osoitteeseen: onl@ort.fi. Kurssilla on rajallinen määrä tilaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova. Esteestä tulee ilmoittaa 15.1. mennessä, sairastapauksessa heti kun mahdollista.

Osallistumismaksu on 65 euroa. Kannattaa jo hyvissä ajoin selvittää osallistuuko oma seurakunta kustannuksiin. Myös vapaapaikkoja ja alennettuja maksuja voidaan myöntää taloudellisin ja sosiaalisin perustein, lisätiedot täältä. Osallistumismaksu kattaa koulutuksen, ruokailut ja majoituksen kurssin aikana, kyydin Tampere-AitO-keskus-Tampere, sekä perustason tapaturmavakuutuksen. Kyydit kotoa Tampereelle ja takaisin jokainen järjestää ja kustantaa itse, tai yhdessä oman seurakunnan kanssa.

Perjantaina järjestetään yhteiskuljetus Tampreen rautatieasemalta (ja tarvittaessa linja-autoasemalta) AitO-toimintakeskukseen. Aikataulu tarkentuu juna- ja bussiaikataulujen mukaan, tavoitteena lähtö klo 18–19 välillä.

Sunnuntaina siirrytään tilausbussilla liturgiaan Tampereen kirkkoon ja sen jälkeen on lounas ja todistustenjako seurakuntasalilla (Suvantokatu 10). Ohjelma päättyy klo 13 mennessä. Sieltä siirrytään kävellen tai omin kyydein kotimatkalle, sekä rautatieasema että linja-autoasema ovat erittäin lähellä, matkaa kumpaankin on vain noin 400m.

Kurssi järjestetään Opintokeskus Siviksen tuella.