Kanttorikuorolta uusi levy

Äänitteen tekoa Iisalmen kirkossa keväällä 2012. Kuva: Jarmo Huttu.

Suomen Ortodoksisten Kanttorien Liitto ry juhlii tänä vuonna 80-vuotista taivaltaan. Juhlan kunniaksi kanttorikuoro julkaisee uuden levyn nimeltä "Kiittäkää taivaissa Herraa".
 
Levynjulkistamiskonsertti pidetään Lappeen Marian evankelisluterilaisessa kirkossa maanantaina 1.10. klo 18 osana liiton 80-vuotisjuhlaa.
 
Suomen ortodoksinen kanttorikuoro on ainoa ammattilaisista koostuva ortodoksinen kuoro Suomessa. Edellinen kanttorikuoron levy on kymmenen vuoden takaa liiton 70-vuotisjuhlavuodelta.
 
Nyt äänitetyllä levyllä huipentuu vuonna 2009 alkanut yhteistyö kanttorikunnan ulkopuolisen kuoronjohtajan, unkarilaissyntyisen Rita Varosen kanssa. Rita on tuonut kirkkomusiikin laulamiseen uutta, tuoretta näkökulmaa sekä kannustanut projektiluonteisesti harjoittelevan kanttorikuoron haastavienkin teosten pariin.
 
Levyn ohjelmisto on harvemmin kuultua suomalaista, ortodoksista kirkkomusiikkia. Säveltäjänimiä levyllä ovat mm. Mirolybov, Väätäinen, Hattunen, Sokka, Sidoroff ja Bashmakov.
 
Ortodoksisten Kanttorien Liitto ry on vuonna 1932 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia yhdyssiteenä Suomen ortodoksisen kirkon kanttorien ja muiden ortodoksisen kirkkomusiikin piirissä toimivien henkilöiden välillä. Liiton tehtävänä on tukea kanttorien ammatillista kehitystä, edistää kirkkokuoro- ja kansanlaulua seurakunnissa sekä toimia valtakunnallisesti ortodoksisen kirkkomusiikin toimialan asiantuntijana. 
 
OT 12.9.2012
Tulostettava sivu